Okos világítás Briliáns lehetőségek sokaságát nyújtjuk!

Az okos világítás eleganciát, kényelmet, otthonosságot és mindenekelőtt energia megtakarítást biztosít az otthona számára. Az ingatlan akkor is lakottnak tűnhet, ha éppen nincs is otthon. Otthona minden világítótestének szabályozni tudja a fényerejét, akár egyenként, akár egyszerre is egy gombnyomásra, de a hangjának is engedelmeskedhet a világítás. Arra is mód van, hogy automatikusan az életmódjához igazodjanak a fények. Ez nem egyszerűen okos, inkább egy briliáns megoldás!

Vezeték nélküli világítás

Kísérletezhet az okos világítással előbb csak a lakása egy adott helyiségében, de a teljes otthonát is egyszerre kényelmesebbé teheti.

A vezeték nélküli világítás kifinomult stílust visz a lakásába. A kezelőszervek 
többféle színben, elegáns kivitelben kaphatóak, használatukkal még szebbé válhat a környezet. A testre szabható gombok segítségével egyetlen gombnyomással a világításon túl is sok mindent vezérelhet, például a zenelejátszást, a mozizást és még számtalan egyéb dolgot. Több helyiségben, vagy akár a teljes otthonában is egyszerre egy pontról szabályozhatja a világítást. A mozgásérzékelőkkel kombinálva automatikusan kapcsolnak fel és le a fények, ahogy mozog az 
otthonában.  Arra is van mód, hogy a vezérlő rendszer automatikusan kapcsolgassa a fényeket akkor is, ha éppen nincs otthon, azt a látszatot keltve, mintha 
tartózkodna valaki a lakásban.

Hangvezérelt világítás

A Control4 Smart Lighting okos világítási rendszere az Amazon Alexa kompatibilis eszközökkel kiegészítve hangvezérlést is lehetővé tesz. Ezzel megkérheti Alexát, hogy világítsa meg a közlekedési útvonalát, ha mindkét keze tele van, amikor az otthonában járkál. Arra is kérheti Alexát, hogy mondjuk 40 %-kal csökkentse az étkező megvilágítását. De azt is megteheti, hogy a hangjával oltsa le a lámpákat, amikor este nyugovóra tér.

Központilag vezérelt világítás

Ezt a megoldást az új otthont építőknek, vagy egy meglévő épületet teljesen felújítóknak ajánljuk. A központilag vezérelt világítással a teljes világítás vezérlő rendszert egy helyen, egy zárt szekrényben építheti ki, a kapcsolók helyére elegáns, stílusos nyomógombokat építhet. A testre szabható gombokkal nem csak a világítást, hanem otthona számos egyéb funkcióit is, például a szórakoztató rendszerét, a biztonságtechnikai rendszereket, és a klímát is vezérelheti.

Kültéri világítás

Az okos világítás nem ismer határokat, a beltér mellett a csillagos ég alatt is tökéletesen működhet. Olyan világításképet is összeállíthat, amellyel épülete külső tereit, a tetőt, a kertjét, a kerítést, a kapukat világíthatja meg esztétikusan. Külön megvilágíthatja a szökőkutat, vagy a kerti medencéjét is. A napfelkeltéhez és a napnyugtához igazíthatja a kültéri lámpák működését. Programozhatja úgy is a világítótesteket, hogy riasztás 
esetén villogjanak a kerítésre, vagy az épület  határoló falaira helyezett lámpák, amellyel a váratlan eseményeket jelezheti a külvilágnak.

Control4 megoldások

Megoldásainkkal a lehető legkényelmesebbé, biztonságosabbá és energiahatékonyabbá teheti otthonát úgy, hogy az jobban megfeleljen az életstílusának és az eddigieknél is élménydúsabbá és otthonosabbá váljon családja minden tagjának az élete.