Mi is az az Okosotthon?

Napjainkban számos különféle okosnak mondott eszköz kapható, de mindaddig aligha nevezhetőek valóban okosnak, amíg nem tudnak úgy szervezetten együttműködni egy rendszerben, hogy valóban átélhesse az okos otthon minden varázsát.

A kicsitől a nagyig, a régen épülttől a vadonatújig a Control4 egyetlen közös alapra építve a rendszert alkotó eszközök együttműködését és az otthonában alkalmazott technológiákat koordinálva olyan egységes rendszert teremt az otthonában, amely tökéletesen illeszkedik az életstílusához és azt családja minden tagja könnyen és élvezettel kezelheti. Az így okossá tett otthon varázslatos élményt nyújt, és minden vonatkozásban segíti és egyszerűbbé teszi az életét. Egyetlen vezérlő eszközzel, egyetlen gombnyomással szabályozhatja lakása világításának fényerejét, küldhet nagyfelbontású zenét otthona bármely, vagy mindegyik helyiségébe, kapcsolhatja ki, vagy be a fűtést, szabályozhatja az egyes helyiségekben a hőmérsékletet, zárhatja, vagy nyithatja a kaput, vagy az egyes helyiségek ajtóit, élesítheti, vagy kikapcsolhatja a riasztó rendszert. De ugyanilyen módon, a világ bármely pontjáról ellenőrizheti azt is, hogy ki van a lakásában, vagy ki kíván oda bejutni. Miután megismerte, csak azon fog csodálkozni, hogy hogyan élhetett eddig teljes életet mindezen szolgáltatások nélkül. Számunka ez az Új alapállapot.

Az alapok

A Control4 rendszer az okos otthona operációs rendszere. Az otthonában működő és elhelyezett eszközöket egymással összekapcsolva és rendszerbe integrálva igen stabil és biztos alapokat nyújt ahhoz, hogy megszokott és új eszközei harmonikusan működjenek együtt egymással úgy, hogy a teljes rendszer működése tökéletesen igazodjék az életmódjához.

A hálózat

Napjainkra több készülék és eszköz van hálózatba kötve, mint bármikor korábban – akár az otthonunkban, akár a munkahelyünkon, vagy az autónkban, de út közben is sok, a hálózatra csatlakoztatott eszköz vesz körül bennünket. Inkább előbb, mint utóbb minden, elektromos árammal működő készülék csatlakozni fog valamilyen hálózathoz, de a legtöbb hálózat önmagában még messze nem alkalmas arra, hogy arra épülve okos otthont alakíthassunk ki. Ehhez biztos alapokra épített, jól skálázható, magas fokon megbízható és biztonságos hálózatokra van szükség.

A Control4 Pakedge hálózati eszközei pont ezeket a biztos alapokat biztosítják a Control4 okos otthonnak.

A kezelőfelületek

A Control4 rendszert számos különféle, jól kézre álló és kényelmesen használható eszközzel, vagy felületen keresztül vezérelheti, legyen az egy szokványosnak tűnő távvezérlő, amellyel például a videó lejátszást vezérelheti, vagy egy érintőképernyős eszköz, amellyel az otthonában megszólaló zenét kezelheti, egy gombsor, amellyel otthona világítását tarthatja kézben, vagy akár a redőnyöket, függönyöket mozgathatja. A Control4 számos kezelőfelületet és eszközt biztosít az okos otthona bármely, vagy összes funkciójának vezérlésére. Sőt, arra is lehetőség van, hogy okos otthona funkcióit egyszerűen csak a saját hangjával irányítsa.

Bármilyen megoldást választ is, biztos lehet abban, hogy azzal egyszerűen és könnyen tudja kézben tartani a folyamatokat és tudja kezelni az okos otthon valamennyi szerkezeti elemét és funkcióját.

Mobil alkalmazás

A Control4 mobil alkalmazás egy 4Sight előfizetéssel biztos és biztonságos hozzáférést biztosít az otthonához akkor is, ha távol van tőle. A 4Sight előfizetéssel a mobil alkalmazást használva figyelemmel kísérheti a lakásában felszerelt kamerák képeit, nyithatja és zárhatja az ajtókat, kapukat, a garázsajtót, be- és kikapcsolhatja a világítást a világ bármely csücskéből az iOS, vagy Android alapú mobil eszközét, vagy akár az Apple okos óráját használva.

Megtaláljuk Önnek okosotthon szakértőjét!

A viszonteladóinkat magas szintű képzés keretén belül oktatjuk és vizsgázatjuk. Tanfolyamaink elvégzése után kapják meg a bizonyítványukat, amely alapján olyan okos otthonokat tudnak tervezni és kialakítani, amelyek a családja minden tagjának igényeit képesek kielégíteni. Mindenki mást lát az okos otthonban, mást is vár el tőle, de magasan képzett szakembereink rendelkeznek a tudással és tapasztalattal, hogy a sokféle igényből és elvárásból az adott otthonban élők minden igényét kielégítő, az életstílusuknak és a költségkeretüknek megfelelő igazi okos otthon születhessék.

Megtervezzük az ön számára legideálisabb okosotthont!

Bárki számára megfizethető a belépő szintű Control4 rendszer. Lehet az első lépés mondjuk a nappali szórakoztató rendszerének a kialakítása és az így kialakított rendszert később, igényei növekedése ütemében fokról fokra tovább bővítheti. Persze rögtön kezdhet nagyban is, a teljes otthona egy lépésben is automatizálható az eszközeinkkel és a megoldásainkkal. A döntés mindig az Ön kezében van! Kezdjen hozzá már ma az okos otthona tervezéséhez és megvalósításához!

Control4 megoldások

Megoldásainkkal a lehető legkényelmesebbé, biztonságosabbá és energiahatékonyabbá teheti otthonát úgy, hogy az jobban megfeleljen az életstílusának és az eddigieknél is élménydúsabbá és otthonosabbá váljon családja minden tagjának az élete.